مجله خبری 22 شرقی
مقالات فنی

۳ دلیل مهمی که به شما می گوید چرا دنده اتوماتیک از حالت پارک خارج نمی شود؟ 

3 دلیل مهمی که به شما می گوید چرا دنده اتوماتیک از حالت پارک خارج نمی شود؟ گیرکردن دنده اتومات در حالت پارک | آزاد کردن دنده اتومات از P | دانستنی های خودرو | دنده اتوماتیک در حالت پارک و گیر کردن آن 

۳ دلیل مهمی که به شما می گوید چرا دنده اتوماتیک از حالت پارک خارج نمی شود؟ گیرکردن دنده اتومات در حالت پارک | آزاد کردن دنده اتومات از P | دانستنی های خودرو | دنده اتوماتیک در حالت پارک و گیر کردن آن

آیا تا به حال برای شما اتفاق افتاده است که صبح قصد دارید به محل کار بروید و متوجه شوید که دنده اتوماتیک شما در موقعیت پارک گیر کرده است؟ اگر چنین است، مطمئنا شما تنها نیستید. اگرچه این موضوع واقعاً نگران کننده است، اما بهتر است بدانید که یک مورد بسیار رایج است!!!!  خوشبختانه، هنگامی که یک دنده در پارک گیر می کند، یک نقص مکانیکی جزئی تاثیر گذار و دخیل است. چنین مشکلی به ندرت نیاز به مداخله مکانیکی پرهزینه و وقت گیر یا تعمیرات سنگین برای رفع آن دارد. با کمی دانش قبلی و چند دقیقه تشخیص و بررسی می توان مشکل را حل کرد، اگر غیر از این است بهتر است از یک مکانیک کمک گرفته شود…

در دانستنی های خودرو  ۲۲ شرقی برای کسب اطلاعات بیشتر برای اینکه بدانید چرا دنده ماشین شما در پارک گیر کرده است و برای رفع این مشکل چه مواردی لازم است، در ادامه بخوانید….

در طول سال‌ها، سازندگان خودرو گام‌های بزرگی در جهت افزایش ایمنی خودرو برداشته‌اند. در نتیجه، گیربکس‌ها یا دنده های اتوماتیک به گونه‌ای طراحی شده‌اند که بسیاری از نیازهای امروزی رانندگان را برطرف می کند! مهمترین آن می تواند تعویض دنده راحت تر باشد!!!! همراه ۲۲ شرقی گرامی در فصل زمستان به این نکات توجه کنید و چالش های سر خوردن خودرو در زمستان را با این روش ها برطرف کنید!!!

همه دنده های اتوماتیک اکنون به وسیله‌ای به نام پاول پارک (Park Pawl 1) مجهز هستند تا از حرکت ناخواسته وسیله نقلیه در موقعیت «پارک» جلوگیری کند. هنگامی که یک وسیله نقلیه در پارک قرار می گیرد، این وسیله اهرمی مانند یک دنده مخصوص پارک را درگیر می کند که به شفت خروجی دنده متصل می شود. هنگامی که هر دنده جایگزینی انتخاب می شود، Park Pawl از این دنده پارک جدا می شود.

مطالعه بیشتر  علت آتش گرفتن خودرو و راه های مقابله با آن

نکته ۱: بهتر است قبل از اینکه خودرو را به طور کامل توقف نکرده اید، دنده را بر روی حالت P قرار ندهید! بیشتر خودروهای امروزی که دارای گیربکس اتوماتیک هستند، به شما این اجازه را نمی دهند که حالت پارک را در حین حرکت انتخاب کنید، چرا که یک حسگر سرعت در این سیستم تعبیه شده است و مانع درگیرشدن حالت پارک می شود، در اصل قفل دنده اتومات و مانع از حرکت خودرو، تنها از یک پین Park Pawl تشکیل شده است، این سیستم که به شکل قفل کردن یک چرخ دنده به واسطه پین پارک کار میکند، با قفل شدن چرخ دنده، چرخش دنده اتوماتیک نیز متوقف می شود و اجازه حرکت به اتومبیل داده نمی شود. اگر شما بخواهید قبل از توقف کامل خودرو حالت P را انتخاب کنید، ممکن است خرابی پین و آسیب جدی به مکانیسم پارک گیربکس به وجود بیاید، این نکته مهم است که شما با استفاده کردن از پدال ترمز خودروی خود را متوقف کرده و بعد با استفاده از اهرم شیفتر حالت دنده P را انتخاب کنید.

علائم رایج گیرکردن در وضعیت پارک خودرو

موارد زیر رایج ترین دلایل عدم رها شدن گیربکس خودرو از موقعیت پارک است.

شماره ۱:  فشار ناشی از شیب ضامن چرخ دنده به داخل دنده پارک (Induced Pawl Pressure)

هنگام پارک کردن در یک شیب تند ممکن است که پین یا منظور همان ضامن چرخ دنده، تحت فشار زیادی قرار گیرد، زیرا به همان دنده پارک مربوطه خود فرو می رود. در این شرایط، پین پارک یا PAWL و دیگر قطعات درگیر وزن زیادی را تحمل می کنند. این اغلب جابجایی از موقعیت پارک را دشوار می کند و رانندگان را در این فرآیند سرگردان می کند. در این حالت، فرد باید این فشار را کاهش دهد تا بتواند با موفقیت در هر دنده محرکی جابجا شود. این چالش به کمک یک فرد دوم نیاز دارد، که می تواند با تکان دادن وسیله نقلیه به جلو و عقب، حرکت کافی برای تسهیل درگیری صحیح ایجاد کند. با این حال، در شیب های تند، این فرآیند ممکن است به استفاده از یک وسیله نقلیه یدک کش ثانویه نیاز داشته باشد. برای جلوگیری از چنین وضعیتی، قبل از قرار دادن وسیله نقلیه خود در پارک، هنگام توقف در شیب، ضروری است که ترمز دستی خود را تنظیم کنید.

مطالعه بیشتر  انواع فیلتر هوا خودرو را بهتر بشناسید
3 دلیل مهمی که به شما می گوید چرا دنده اتوماتیک از حالت پارک خارج نمی شود؟ گیرکردن دنده اتومات در حالت پارک | آزاد کردن دنده اتومات از P | دانستنی های خودرو | دنده اتوماتیک در حالت پارک و گیر کردن آن 
3 دلیل مهمی که به شما می گوید چرا دنده اتوماتیک از حالت پارک خارج نمی شود؟ گیرکردن دنده اتومات در حالت پارک | آزاد کردن دنده اتومات از P | دانستنی های خودرو | دنده اتوماتیک در حالت پارک و گیر کردن آن

شماره ۲: Shifter Interlock

برای جلوگیری از جابجایی تصادفی یک وسیله نقلیه به درایو یا دنده عقب، مهندسان معمولاً همه خودروها را با سیستم Shifter Interlock تطبیق می دهند. این قفل به صورت دستی مانع از جابجایی دنده از موقعیت پارک می شود تا زمانی که پدال ترمز خودرو فشار داده شود.

برف پاک کن خودرو و طرز کار آن

با این حال، سیستم های Interlock گاهی اوقات در موقعیت درگیر نمی توانند عملکرد درستی نشان دهند. برای جلوگیری از ایجاد مشکل برای رانندگان در چنین شرایطی، اکثر تولیدکنندگان وسایل نقلیه خود را با قفل تعویض دنده مجهز می کنند. استفاده از این حالت به راننده اجازه می دهد تا قفل شیفتر خودرو خود را از حالت فعال خارج کند.

شماره ۳: خرابی سوئیچ ترمز

همانطور که قبلاً ذکر شد، اکثر خودروها دارای یک Shifter Interlock هستند که برای جدا شدن و غیر فعال شدن به عملکرد پدال ترمز وابسته است. این سیستم عملکرد پدال ترمز را از طریق فعال کردن سوئیچ ترمز تشخیص می دهد. اگر این سوئیچ از کار بیفتد، در عملکرد اینترلاک می تواند تأثیر منفی بگذارد. به طور معمول، اینترلاک دنده یک وسیله نقلیه طوری عمل می کند که گویی هرگز پدال ترمز فشار داده نشده است.

ساده ترین راه برای تشخیص چنین مشکلی این است که از یک فرد بخواهید یک نظارت بر عملکرد چراغ ترمز خودروی شما داشته باشد. اگر هنگام فشردن پدال ترمز، چراغ های ترمز شما روشن نمی شود، احتمالاً سوئیچ ترمز خودرو شما معیوب است. این یک تشخیص احتمالی است که بعداً از طریق آزمایش با مولتی متر قابل تأیید است. اگر سوئیچ ترمز خودروی شما واقعاً معیوب است، تعویض آن برای جلوگیری از تکرار این مشکل ضروری است. دانستنی های خودرو 

2.3/5 - (3 امتیاز)

مطالب مرتبط

ریتاردر ماشین های باری چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

mortazavi

روغن موتور مناسب‌ برای تیپ‌های پژو ۲۰۶ و ۲۰۷i کدام نوع هستند!

mortazavi

آموزش های فنی در خودرو | ۵ نشانه باتری معیوب ماشین

mortazavi

نظر دهید.