مجله خبری 22 شرقی
مقالات فنی

آشنایی با خودروهای انژکتوری و نحوه عملکرد آنها

در مباحق قبلی صحبت شد که خودروها از ابتدای ظهورشان برای حرکت به یک سیستم سوخت رسانی نیازمندند، کاربراتور یک نوع سیستم سوخت رسانی بود که قبلا راجع به آن به طور کامل صحبت شده است. در یکی دیگر از مطالب فنی خودرو در مورد خودروهای انژکتوری، وظایف خودروهای انژکتوری و نحوه عملکرد خودروهای انژکتوری در سایت اخبار خودرو و مقالات فنی صحبت خواهیم کرد…

معرفی سیستم سوخت رسانی در خودروها از نوع انژکتوری

نیاز سوخت در اتومبیل یک نیاز بسیار اساسی و اولیه است که به واسطه آن خودرو می تواند حرکت کند و انرژی لازم برای حرکت را از این طریق به دست می آورد. تامین کردن انرژی لازم نیاز به یک اصول اولیه و درست است که به طور دقیق به موتور برسد و باعث روشن شدن خودرو و در نهایت حرکت آن شود.

انژکتور یکی از بخش های اصلی در خودروها می باشد و نقش بسیار مهمی نیز در روشن خودرو ایفا می کند. از وظایف اصلی انژکتور می توان به ترکیب سوخت و هوا و انتقال آن به سیلندر اشاره کرد که انژکتور در ورودی سیلندرها و در کنار وایر شمع خودرو قرار می گیرد. همچنین باید مقدار پاشش سوخت به سیلندر را هم تعیین و تنظیم کند. اگر در سیستم سوخت رسانی خودروهای انژکتوری مشکلاتی رخ بدهد، سوخت رسانی در سیلندر هم با مشکل مواجه می شود و بعد از آن عملیات احتراق به طور کامل انجام نمی شود.

قطعات تشکیل دهنده انژکتور در خودرو

  • سوراخ خروجی
  • بدنه انژکتور
  • فیلتر ورودی
  • سوزن انژکتور
  • سلونوئید
  • درپوش محافظ
  • فیلتر ورودی
  • اورینگ

تفاوت مهم خودروهای انژکتوری با خودروهای کاربراتوری

در ابتدا اگر هنوز در رابطه با خودروهای کاربراتوری اطلاعات زیادی ندارید می توانید بر روی لینک کلیک کرده و مطلب مرتبط را مطالعه کنید، برای ادامه مطلب در همین حد لازم است ذکر شود که کاربراتور نیز یکی از مدل سیستم های سوخت رسانی در خودرو است که البته در گذشته استفاده می شد و امروزه بسیار کم به کار گرفته می شود و حتی شاید بتوان گفت دیگر از این مدل استفاده نمی شود، تفاوت کاربراتور با انژکتور در این است که در خودروهای انژکتوری مصرف سوخت کم شده و آلاینده های کمتری تولید می کند که این بسیار برای سلامت محیط زیست خوب است.

وظیفه سوخت رسانی انژکتوری

در کل سیستم های سوخت رسانی در خودروها وظیفه دارند که ترکیبی از سوخت و هوا را به موتور خودرو برساند که در این بین قطعاتی به این عملیات کمک می کنند تا وظایف به طور اصولی انجام شود. البته باید انجام این عملیات در صورتی اتفاق بیفتد که شرایط موتور نیز به درستی انجام بپذیرد. به عنوان مثال: زمانی که خودرو در استارت اولیه قرار دارد و موتور خودرو سرد است، بعد از استارت و روشن کردن تا مرحله گرم شدن موتور روند سوخت رسانی باید سریعا انجام شود که خودرو بتواند حرکت کند.

مطالعه بیشتر  آموزش های فنی خودرو | 3 نشانه مایع سوخته گیربکس یا جعبه دنده و علت آن

مهمترین اجزا و سنسورهای به کار رفته در سیستم های انژکتوری

امروزه بیشتر خودروهایی که توسط کمپانی های مختلف ساخته می شوند با کمک سیستم انژکتوری عملیات سوخت رسانی را بهبود می بخشند، به عبارتی دیگر، این سیستم ها در اصل شبیه به یک سرنگ عمل کرده که عملیات پاشش را در داخل سیلندرها قرار می دهد، برای اولین بار سیستم سوخت رسانی انژکتوری در دهه ۵۰ میلادی اختراع شد که فردی به نام شورولت و پونتیاک آن را به صنعت خودروسازی معرفی کردند.

بعد از آن کمپانی خودروسازی بنز برای بار اول از انژکتور برای خودروهای خود استفاده کرد که در نوع میکانیکی مورد استفاده قرار گرفت و کمی بعد از آن مدل انژکتور الکتریکی به وسیله کرایسلر معرفی شد که مهمترین ساختار آن عبارتند از:

دلکو 

این قطعه در سیستم های انژکتوری مسئولیت تنظیم احتراق را بر عهده دارد و این تنظیم کردن را از راه کمک کردن به کویل برای تشکیل یک جریان قوی تر برق و انتقال این جریان به سیلندرها انجام می دهد، قطعه دلکو همچنین وظیفه دارد که جریان برق را در بین سیلندرها برای جرقه زنی در آنها تقسیم کند.

 سنسور دریچه‌ گاز

وظیفه سنسور دریچه گاز این است که مقدار دقیق سوخت موتور را اندازه گیری کند، برای درک بیشتر مفاهیم این سنسور می توانید وارد لینک مربوطه شده و اطلاعات مفیدی را به دست آورید.

سنسور دمای هوا

میزان سوخت و شرایط عملکرد موتور به سنسور دمای هوا نیز بستگی دارد که توسط این حسگر اندازه گیری می شود، سنسور دمای هوا یکی از اصلی ترین سنسورهاست. (اطلاعات بیشتر در مورد این سنسور در لینک)

سنسور فشار هوا

در شرایط متفاوتی که موتور خودرو قرار دارد این سنسور باید مقدار فشار هوای ورودی به موتور را بسنجد و مقدار باز و بسته بودن دریچه گاز را از این طریق گزارش دهد.

سنسور دور موتور

برای اندازه گیری دور موتور از این سنسور استفاده می شود که دارای یک میدان مغناطیسی است که برای دریافت بیشتر توضیحات در مورد این سنسور بر روی لینک کلیک کنید.

مطالعه بیشتر  آپشن های محبوب خودرو را بهتر بشناسیم!

سنسور ضربه

زمانی که احتراق کاملی در موتور خودرو اتفاق نیفتد، ضربه هایی در این لحظه به موتور وارد می شود، گزارش ضربه و نتیجه اینکه این احتراق ناقص درون سیلندر از وظایف این سنسور می باشد.

سنسور دمای آب

با توجه به اسامی که برای این سنسورها در نظر گرفته شده است به راحتی می توان فهمید که برای چه قسمتی از خودرو کاربرد دارند، اندازه گیری دمای آب باید توسط این سنسور گزارش شود که در صورت دمای بیش از اندازه باید سیستم خنک کننده فعال شود. همچنین در صورت سردبودن نیز باید حالت ساسات تشکیل شود. علاوه بر این موارد، میزان و زمان پاشش سوخت در دمای بالای آب موتور از طریق گزارش این سنسور مشخص می شود.

سنسور اکسیژن

گازهای خروجی از موتور و مقدار دقیق آنها باید توسط یک سنسور اندازه گرفته شود که سنسور اکسیژن این کار را انجام می دهد، سنسور اکسیژن و وجود آن در خودرو باعث می شود که خام سوزی موتور و همچنین ایجاد آلایندگی اتفاق نیفتد. گزارشات کم بودن اکسیژن درون گازها و یا زیاد بودن آنها به وسیله این سنسور صادر می شود.

انژکتور

قسمت میکانیکی- الکتریکی سیستم سوخت رسانی انژکتوری را قطعه ای به نام انژکتور شکیل داده است که اصلی ترین در این نوع سیستم سوخت رسانی می باشد، قطعه انژکتور مقدار دقیق سوخت را به قسمت پشتی سیلندرها پاشش می کند.

کویل دوبل

عمل جرقه زنی بر عهده این قطعه می باشد و امروزه برای خودروهایی که تولید می شود، برای هر سیلندری که در خودرو وجود داشته باشد یک کویل دوبل قرار می دهند تا جرقه  زنی به صورت تکی صورت بگیرد.

  • لوله های سوخت رسانی
  • فیلتر سوخت
  • ریل سوخت
  • منیفولد هوا
  • منیفولد بدنه
  • ECU
  • رگلاتور فشار شکن
  • سوئیچ اینرسی
  • پتانسیومتر دریچه گاز
  • پمپ

از دیگر قطعات این سیستم انژکتوری هستند که در آن نصب می شود. همانطور که می دانید تمامی گزارشات سنسورها به واحد کنترل یا همان کامپیوتر خودرو منتقل می شود که در این قسمت میزان دقیقی سوخت که لازم است به وسیله انژکتور به داخل سیلندرها پاشیده بشود، مشخص شده و البته علاوه بر گزارش عملکرد، گزارش خرابی هریک از این سنسورها نیز به ECU منتقل می شود.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

علت نشت مایعات در زیر خودرو چیست؟

mortazavi

دلایل مهم تعویض دیسک و صفحه کلاچ

mortazavi

بهترین اقدامات در مواقع ترمز نگرفتن خودرو!

mortazavi

نظر دهید.