مجله خبری 22 شرقی
مقالات فنی

انواع کاربراتور

انواع کاربراتور در ادامه مبحث قبلی منتشر شده در سایت اخبار خودرو و مقالات فنی خودرو ۲۲ شرقی می باشد، اگر چنانچه هنوز با مفهوم کامل کاربراتور چیست آشنا نشده اید می توانید بر روی لینک قرار داده شده کلیک کرده و اطلاعات مفیدی را در این نوع از سیستم سوخت رسانی به دست آورید.

معرفی مدل های مختلف کاربراتور در خودرو

لازم است در ابتدا اشاره ای کوتاه به اینکه کاربراتور چیست و چگونه عمل می کند؟  داشته باشیم! کاربراتور تشکیل شده از یک سری قطعات کوچک و بزرگ است که در خودروهای قدیمی به کار گرفته می شد و به منظور عملیات سوخت رسانی از این مدل سیستم ها استفاده می کردند که البته امروزه نقش بسیار کم رنگ و حتی می توان گفت بدون کاربرد در صنعت خودروسازی دارد. برای بیان عملکرد این نوع سیستم می توان اینگونه بیان کرد که نقش مهم سوخت رسانی بر عهده این قطعه می باشد و باید شرایط سوخت را مطابق با شرایط موتور وفق داده تا بتواند سوخت موردنیاز موتور را فراهم کند. کاربراتور در اصل وظیفه دارد که ترکیب سوخت و هوا را متناسب با شرایط موتور تهیه کند و به سمت آن ارسال کند.

انواع متفاوت کاربراتور

کاربراتورها بر اساس نوع عملکردی که دارند وظایف مختلفی را نیز برعهده دارند که طبق نوع و مدل به دسته بندی های متفاوتی تقسیم می شوند:

انواع کاربراتور از نظر جریان هوا

  • کاربراتور با جریان هوا صعودی 
  • کاربراتور با جریان هوا نزولی 
  •  کاربراتور با جریان هوای افقی

انواع کاربراتور نوع ونتوری

  • ونتوری ثابت
  •  ونتوری متغیر

انواع کاربراتور با تعداد دهانه

  •  یک دهانه
  •  دو دهانه
  • چهار دهانه

سنسور فشار گاز 

تفاوت در نام هریک از این مدل ها به خاطر نوع موتوری است که در هر خودرویی به کار گرفته می شود، لذا مدل های متفاوت بر اساس عملکرد کلی یکی می باشد و در جزئیات بسیار کمی ممکن است متفاوت باشند که در ادامه به معرفی کامل هریک پرداخته خواهد شد…

مطالعه بیشتر  بررسی کد خطای 0110 در خودرو همراه با نشانه ها و علائم

+ کاربراتور صعودی

جریان هوا در این مدل از قسمت پایین وارد می شود و در زمان بالا رفتن و در حین پاشیده شدن سوخت از ژیگلوژ ترکیب سوخت و هوا را انجام می دهد که باید ذکر شود این مدل از سال ۱۹۸۰ دیگر در خودروها به کار گرفته نشد و همین حرکت پایین به بالا باعث شد که راندمان آن کاهش پیدا کند مخصوصا در هوای سرد که باعث می شد خودروها روشن نشوند. امروزه در برخی ماشین های کشاورزی از این مدل استفاده می شود.

+ کاربراتور نزولی

برعکس مدل بالا این نوع جریان هوا را از بالا به سمت پایین حرکت می دهد که خوب نیروی جاذیه زمین نیز بسیار کمک کرده و در طی مسیر با سوخت ترکیب می شود. راندمان حجمی در این مدل بالاتر است و تغذیه موتور را به خوبی انجام می دهد. تعمیر کردن آن نیز نسبت به مدل قبلی راحت تر است.

+ کاربراتورهای افقی

همان جریان هوا از بالا به پایین یا از پایین به بالا در این مدل به شکل افقی انجام می شود و راندمان حجمی آن در مقایسه با نوع نزولی بسیار کمتر است. همچنین این مدل فضای بسیار کمی را می گیرد و محل قرارگیری آن در قسمت زیرین درپوش موتور می باشد. در ادامه با مدل های کاربراتور ونتوری ثابت و متغیر بحث را پیش می بریم که لازم است بدانید نوع آنها از نوع افقی می باشد.

* کاربراتور‌ ونتوری ثابت

زمانی که جریان هوا از ونتوری عبور داده می شود در این مدل یک خلاء نسبی یا یک مکش ایجاد شده و باعث خالی شدن سوخت از نازل می شود

مطالعه بیشتر  تجربه رانندگی با دایناسور فرانسوی ، پژو 405

* کاربراتور‌های ونتوری متغیر

در این مدل سطح موثر ونتوری تغییر می کند و تغییرات ایجاد شده طبق تغییرات صورت گرفته در موتور است.

  • کاربراتور‌ یک دهانه

یک ونتوری، یک مخزن و یک ژیگلوژ از نشانه های کاربراتور یک دهانه است. این مدل نسبت به مدل بعد از آن رایج تر است و البته راندمان حجمی کمتری نیز دارد.

  • کاربراتور دو دهانه

براساس نام انتخاب شده برای این مدل، دو ونتوری، دو سوخت پاش و یک محفظه بنزین را می توان کاربراتور دو دهانه نامید. اما معمولا از یک دهانه استفاده می شود و دهانه دوم نیز به دو روش استفاده می شود:

روش اول: از هر دو دهانه همزمان استفاده شده جهت ارسال کردن ترکیب هوا و سوخت و این ترکیب برای نیمی از سیلندرها می باشد.

روش دوم: دهانه اول به همه سیلندرها ترکیب هوا و سخت را ارسال کرده و دهانه دوم زمانی که دریچه گاز باز و یا بسته یم شود به صورت همزمان عملیات خود را آغاز کرده تا در مواقعی که موتور در دورهای بالایی قرار دارد بتواند نیاز سوخت آن را فراهم کند.

دلایل خرابی کولر خودرو

  • کاربراتور چهار دهانه

یک مجموعه متشکل از دو کاربراتور دو دهانه! انجام عملیات در این مدل به صورت مرحله ای می باشد و در مرحله اول، فرآیند یک کاربراتور دو دهانه انجام می شود اما در زمانی که خلاء موتور بالا می رود، عملکرد این مجموعه آغاز می شود.

به این صورت که اول؛ کاربراتور دو دهانه اولی سوخت رسانی به همه سیلندرها را آغاز می کند و بعد با فشار دادن بیشتر پدال گاز و بیشتر باز شدن دریچه گاز دو دهانه دیگر وارد عملیات می شود و به این ترتیب عملیات سوخت رسانی را تکمیل می کنند.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

راهنمای مسافرت با خودرو

mortazavi

ترموستات در خودرو؛ نحوه عملکرد آن

mortazavi

باد سرد بخاری خودرو نشانه خرابی کدام قطعات می باشد؟

mortazavi

نظر دهید.