نماد سایت مجله خبری 22 شرقی

تجربه رانندگی با سورن پلاس صفر کیلومتر

تجربه رانندگی با سورن پلاس صفر کیلومتر

سمند سورن پلاس یکی از خودرو هایی بود که در زمان ورود به بازار به شدت سر و صدا کرد ، حال در این مقاله میخواهیم به تجربه رانندگی با سورن پلاس صفر کیلومتر بپردازیم.

این خودرو برای اولین بار اواخر سال ۱۳۹۸ به بازار معرفی شد و از اواسط سال ۱۳۹۹ راهی بازار شد.

خودرویی که نسخه قبلی آن چندان در بازار موفق نبود و از آن دست اتومبیل هایی بود که به شدت مظلوم و سر به زیر بود.

این هفته سراغ نسخه جدید سمند سورن آمدیم که ببینیم آیا این خودرو به اندازه ای که سر و صدا کرده است توانایی این را دارد که چهره مظلوم نسخه قبلی را کنار بگذار و اساس ارزش خرید دارد یا خیر ؟

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد سمند معمولی میتوانید مقاله تست و بررسی و تجربه رانندگی با سمند را مطالعه کنید.

طراحی ظاهری سمند سورن پلاس صفر کیلومتر

در بخش طراحی ظاهری این خودرو باید گفت یکسری تغییراتی را می بینید که شامل :

گرافیک جدید چراغ‌های جلو و عقب، اضافه شدن دی لایت، تغییر رنگ جلوپنجره مشکی براق، استفاده از طرح کروم روی نوار شیشه‌های جانبی، دستگیره‌های جدید درب‌ها، نصب اسپویلر بر روی درب صندوق عقب و رینگ‌های جدید و… هست.

و شاید این تغییرات روی کاغذ زیاد به نظر برسد اما در عمل واقعا با شرایط بازار جهانی خودرو تغییری محسوسی به جساب نمی آید.

و واقعا آنچنان که این در زمان ورود به بازار سر وصدا کرد حرفی برای گفتن ندارد.

حتی نصب اسپویلر عقب هم چندان نتوانسته تفاوتی ایجاد کند.

تنها قسمتی که در بخش ظاهری این خودرو خودنمایی می کند وجود رینگ های ۱۵ اینچی اسپرتی است که در این خودرو بکار رفته است و در نمای جانبی ظاهری عضلانی به این خودرو عطا کرده است .

 

طراحی داخلی سمند سورن پلاس صفر کیلومتر

در داخل کابین سورن تغییرات به موارد جزئی نظیر تعویض غربیلک فرمان با نمونه مشابه خودرو دنا، اضافه شدن MFD به همراه کامپیوتر سفری بر روی پوسته بالایی کنسول مرکزی داشبورد (که اطلاعاتی نظیر دما و باز بودن درب‌ها را نمایش می‌دهد)، طرح و رنگ جدید روکش صندلی با دوخت قرمز، تغییر قطعات دکوراتیو داخلی و تودری‌ها، سردنده جدید و موکت سقف با طرح خودرو دنا محدود شده است.

در خصوص طراحی داخلی واقعا مورد خاصی دیگری به ذهن بنده خطور نمی کند جز اینکه در سمند سورن پلاس مانند سایر محصولات ایرانی به طرز فجیعی از پلاستیک خشک استفاده شده است و واقعا آزار دهنده است.

موردی که در دراز مدت شما را به شدت در مصارف شهری اذیت خواهد کرد چرا که با هر بار عبور از دست انداز صدای اضافی به گوش شما خواهد رسید.

امکانات و آپشن سمند سورن پلاس صفر کیلومتر

در خصوص آپشن های رفاهی سمند سورن پلاس باید گفت شما با یک سیستم پخش مجهز به بلوثوت با چهار باند رو به رو هستید که قابل تنظیم از روی فرمان نیز هست

هم چنین در این خودرو شما کروز کنترل را نیز در اختیار دارید که واقعا یک آپشن خاص برای محصولات ایران خودرو محسوب می شود .

از دیگر امکانات این خودرو می توان به آینه تاشو برقی ، چهار شیشه برقی ، آنتن کوسه ای ، سیستم تهویه دیجیتال ، تنظیم برقی پشتی صندلی راننده و سر نشین جلو ، سنسور پارک دنده ، باز کردن درب صندوق عقب از داخل و روی سوئیچ، دسترسی به صندوق از درون کابین ، چراغ همراهی تا منزل ، سنسور های پارک عقب  و… اشاره کرد.

البته که یکسری موارد دیگری هم وجود دارد که واقعا ارزش ذکر کردن به عنوان آپشن را ندارد .

و در نهایت جای خالی یک مانیتور با حداقل کارایی ممکن نیز در این خودرو به شدت احساس می شود .

در خصوص امکانات ایمنی این خودرو میتوان به ایربگ راننده و شاگرد ، سیستم ABS و EBD ، ترمز های دیسکی جلو  ،ترمز های کاسه ای عقب که در نوع خود یک ویژگی منفی برای این خودرو محسوب می شود .

 

تجربه رانندگی با سمند سورن پلاس صفر کیلومتر

هنگامی که سوار این خودرو می شوید صندلی های سمند ارگونومیک به نظر میرسد.

و باید اذعان کرد که نسبت به سمند LX ، راننده از نظر میدان دید در موقعیت قرارگیری بهتری هست.

وقتی این خودرو را استارت میزنیم کیفیت عایق بندی چندان خوب نیست و صدای موتور با وجود نمد کاپوت داخل اتاق میرسد.

شروع به حرکت میکنیم کلاچ گیری خودرو خوب است و برای یک خودرو صفر کیلومتر مناسب به نظر می رسد اما تعویض دنده خشک و نا امید کننده است.

سورن پلاس از لحاظ فنی به استثنای ارتقای سطح آلایندگی به استاندارد یورو ۵، تفاوت محسوسی با سورن ای ال ایکس ندارد و از موتور ملی یا همان موتور ef7 قدرتی برابر با ۱۱۵ اسب بخار و گشتاور ۱۵۹ نیوتن متر دریافت می‌کند.

این خودرو حدود ۱٫۳ تن وزن دارد که برای موتور فوق با این وزن اتاق کمی سنگین به نظر میرسد و در نهایت در بهترین حالت شتاب صفر تا صد این خودرو حدود ۱۲ ثانیه هست.

زمانی که قصد داشتیم کمی با این خودرو شتاب گیری کنیم متوجه یک ایراد بزرگ شدیم و آن هم تاخیر خیلی زیاد دریچه گاز این خودرو که اصلا قابل چشم پوشی هم نیست.

این مشکل را قبلا در پژو پارس TU5 صفر کیلومتر نیز مشاهده کردیم.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پژو پارس میتوانید مقاله تست و بررسی و تجربه رانندگی با پژو پارس TU5 صفر کیلومتر مطالعه کنید.

موردی که شاید در خودروهای دیگر با کمی انصاف قابل گذشت بود اما در این خودرو اصلا نمی توان از آن گذشت و واقعا جای تعجب دارد که ECU این خودرو در چه حالتی تنظیم شده است که قادر به پاسخگویی درست نیست.

یک موردی که وقتی با خودروهای ی صفر کیلومتر ایران خودرو رانندگی می کنید متوجه می شوید تنظیم نبودن فرمان است که خیلی جای تعجب دارد زیرا چنین موردی که با کم ترین دانش و زمان ممکن قابل حل است و نباید خودرو با این حالت تحویل مشتری شود .

مصرف سوخت سورن پلاس در خارج از شهر به ۵٫۸ لیتر می‌رسد و در جاده هم برابر ۷٫۴۹ لیتر در صد کیلومتر است.

باک سوخت این خودرو ۶۶ لیتر گنجایش دارد و حداکثر سرعت سورن پلاس هم چیزی حدود ۱۹۰ کیلومتر بر ساعت از سوی شرکت سازنده اعلام شده است.

در بحث کیفت سواری سمند سورن پلاس مشابه سایر محصولات ایران خودرو عمل می کند و همه ما حداقل یک بار سوار پژو ۴۰۵ شده ایم پس میتوان تشخیص داد که از چه کیفیت سواری برخوردار است.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد پژو ۴۰۵ میتوانید مقاله تجربه رانندگی با دایناسور فرانسوی ، پژو ۴۰۵ مطالعه کنید.

اما به صورت کلی فضای کابین به همراه صندوق عقب ۵۰۰ لیتری برای یک خانواده ۴ الی ۵ نفره کاملا مناسب است .

 استفاده از پلاستیک خشک که بالا هم به آن اشاره کردیم به شدت آزار دهنده است چرا که هنگام عبور از دست انداز و پستی و بلندی به شدت سر و صدا دارد که فقط می توان با افزایش صدا سیستم پخش این مورد را برطرف کرد .

هندلینگ سمند به دلیل وزن بالایی که دارد کمی دچار گیجی است و نمی توان آن دقتی که در آیرودینامیک خودرویی مثل  پژو پارس در مواقع و پیچ های حساس می بینید در این خودرو مشاهده کنید .

پس توصیه می شود با سرعت بالا در این خودرو وارد پیچ های تند نشوید چرا که به شدت خطرناک است خصوصا اینکه در این خودرو از سیستم کنترل پایداری هم خبری نیست .

قدرت ترمز گیری این خودرو با ترمز های کاسه ای عقب چندان مطلوب نیست و واقعا جای خالی ترمز های دیسکی عقب در این خودرو احساس می شود .

 

سخن آخر در تجربه رانندگی با سورن پلاس صفر کیلومتر

این خودرو با تغیرات کمی که داشته است واقعا آن طور که باید ظاهر نشده است و نتوانسته انتظارات را برآورده کند

قیمت سورن پلاس در زمان نگارش این مقاله مهر ۱۴۰۰حدود ۲۹۰ میلیون تومان در بازار هست و قیمت مصوب این خودرو نیز در مهر ۱۴۰۰ معادل ۲۰۴ میلیون تومان است.

برای مشاهده قیمت روز خودروهای بازار ایران میتوانید به این لینک مراجعه کنید.

و واقعا تفاوت خیلی زیادی با خودرویی مثل پارس LX ندارد و قطعا بازار فروش ضعیف تری هم نسب به خودرو مذکور دارد.

هم چنین موتور TU5 پژو پارس از نظر تعمیر و نگهداری از موتور EF7 تولید ملی ایران به مراتب در شرایط بهتری قرار دارد .

پس اگر در بازار آزاد خواستید خدایی نکرده سراغ خرید این خودرو بروید کمی تامل کنید و سراغ گزینه های دیگر را هم بگیرید چرا که خیلی گزینه ی ایده الی محسوب نمی شود و به نسبت هزینه ای که می کنید خودروی چندان معقول به نظر نمی رسد .

مگر اینکه شیفته ظاهر این خودرو باشید که این خود بحث دیگری است .

و ما خرید این خودرو را که فقط به برندگان قرعه کشی ایران خودرو پیشنهاد می کنیم چرا انتخاب دیگری نمی توانند داشته باشند .

اگر هر تجربه دیگری سمند سورن پلاس دارید در قسمت کامنت با ما به اشتراک بگذارید .

 

 

 

4.2/5 - (5 امتیاز)