مجله خبری 22 شرقی
اخبار داخلی

زاهدیان فر مدیر عامل پارس خودرو بازداشت شد

زاهدیان فر مدیر عامل پارس خودرو بازداشت شد

زاهدیان فر مدیر عامل پارس خودرو بازداشت شد | پارس خودرو سومین خودروساز بزرگ | دستگیری بعد از ۷ روز انتصاب

علیرضا زاهدیان مدیرعامل پارس خودرو سومین خودرو ساز بزرگ کشور دیشب بازداشت شد.

زاهدیان ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۱ با حکم تیموری مدیر عامل گروه خودرو سازی سایپا به عنوان مدیر عامل جدید شرکت پارس خودرو منصوب شد.

دیشب ۳ خرداد خرداد ۱۴۰۱ یعنی در ست بعد از ۷ روز بعد از انتصاب زاهدیان توسط یکی از مجموعه های نظارتی بازداشت شد .

به محض کسب اطلاع از دلائل بازداشت وی جزئیات آن را به سمع و نظر مخاطبین گرامی خواهیم رساند .

تاریخچه پارس خودرو

شرکت پارس خودرو در سال ۱۳۳۵ با نام شرکت جیپ تاسیس و به فروش خودروی جیپ ویلیز و قطعات یدکی آن اقدام نمود. پارس خودرو در سال ۱۳۳۸ با احداث کارخانه ای واقع در جاده مخصوص کرج (محل کنونی شرکت) تولید و مونتاژ انواع اتومبیل های جیپ آغاز شد.

شرکت پارس خودرو در سال های بعد شروع به تولید خودروهای وانت سیمرغ،آریا،شاهین (رامبلر) و آهو نمود.

شرکت پارس خودرو در سال ۱۳۵۲ ابتدا به نام موتور جک و سپس به جنرال موتورز ایران (سهامی خاص) تغییر یافت و در سال ۱۳۵۳، تولید محصولات سواری لوکس آغاز شد. در همان سال خودروی شورولت ایران (اپل)و در سال ۱۳۵۵ اتومبیل های شورولت نوا و بیوک و کادیلاک به سبد محصولات پارس خودرو اضافه گردید.

بعد از انقلاب در سال ۱۳۵۹ نام شرکت از جنرال موتورز ایران به شرکت خودروسازی ایران و سپس در همان سال به شرکت پارس خودرو (سهامی عام) تغییر یافت . در این زمان به دلیل قطع رابطه با شرکت جنرال موتورز و امریکن موتورز، شرکت پارس خودرو به منظور ادامه فعالیت های خود، جیپ های توسن هندی را تولید کرد و در سال های بعد روند تولید محصولات شورولت و بیوک و کادیلاک تا سال ۶۸ ادامه یافت.

در سال ۱۳۶۵ و با همکاری شرکت نیسان ژاپن، تولید خودروهای نیسان پاترول آغاز شد. خودروی لندرور نیز مدتی در شرکت تولید گردید.

مطالعه بیشتر  تندر ۹۰ پلاس اتوماتیک : تست و بررسی تخصصی، مشخصات، نقاط قوت و معایب

در سال ۱۳۶۹ خط تولید جیپ صحرا با موتور میتسوبیشی ژاپن راه اندازی شد. روند تولید محصولات ادامه یافت تا اینکه در سال ۷۸ شرکت تحت پوشش شرکت خودروسازی سایپا قرار گرفت و در همان سال مقرر گردید تا محصول رنو ۵ شرکت سایپا در پارس خودرو تولید و مونتاژ گردد که در نتیجه تولید این خودرو با نام سپند در شرکت شروع شد. بعد از آن با تغییر ظاهری سپند و با پایه موتور پراید، محصولی با نام پی کی در سال ۸۰ و سپس نیوپی کی در سال ۸۴ به سبد محصولات شرکت پارس خودرو اضافه گردید که تولید آن محصول تا سال ۸۵ ادامه یافت.

در سال ۱۳۷۹ شرکت پارس خودرو با بکارگیری ظرفیت های خالی سالن های تولیدی با مشارکت شرکت سایپا تولید خودروی پراید صبا و سایپا ۱۴۱ را به صورت اجرتی (کارمزدی) برای شرکت سایپا شروع کرد.

در سال ۱۳۸۰ شرکت پارس خودرو با هدف توسعه بازار خودروهای لوکس با همکاری شرکت نیسان ژاپن پروژه تولید خودروی نیسان ماکسیما را کلید زد.

در همان سال نیز تولید خودروی نیسان پیکاپ (وانت تک کابین و دو کابین) و در سال بعد خودروی رونیز که جزو خودروهای دو دیفرانسیل محسوب می شود، شروع شد.

از آن سال به بعد شرکت پارس خودرو توانست در دسته بازار خودروهای سواری و تجاری اعم از خودروی سواری سبک، خودروی دو دیفرانسیل با کاربرد بیابانی SUV، وانت و خودروهای لوکس سهم قابل توجهی را در کشور کسب نماید. پس از آن مقرر گردید تا با همکاری شرکت رنو فرانسه پروژه محصولات تندر ۹۰ و مگان در شرکت پارس خودرو آغاز گردد که طی آن از سال ۱۳۸۲ احداث سالن تولیدی ال ۹۰ در شرکت شروع شد.

سهامداران پارس خودرو

شرکت سایپا ۸۵٪

شرکت سرمایه‌گذاری گروه صنعتی رنا ۱٫۵٪

سایر ۱۳٫۵٪

محصولات فعلی پارس خودرو

در حال حاضر شرکت محصولات رنو را تحت لیسانس شرکت اصلی تولید می‌کند. برلیانس و نیسان پیکاپ و رنو ساندرو و رنو مگان و رنو لوگان از این جمله‌اند. لوگان تولیدی به نام تندر۹۰ شناخته می‌شود.

دو محصول جدید هم از اواخر سال ۱۳۸۸ به نامهای نیسان قشقائی و نیسان تینا به محصولات پارس خودرو اضافه شده است که به ترتیب جای نیسان رونیز و نیسان ماکسیما را گرفته‌اند

مطالعه بیشتر  معاملات در بازار خودرو قفل شد

ال ۹۰

تندر ۹۰ نامی است که طرف ایرانی در قرارداد با رنو بر روی رنو لوگان گذاشته‌است اما عموم مردم به دلیل تکرار زیاد عبارت L90 در اخبار و حواشی مربوط به این خودرو، همین نام را برای لوگان در گفتارهای روزمره به کار می‌برند. L90 در واقع کد اتاق مدل سدان خانواده X90 بوده که معادل لوگان است.

خودروهای پارس خودرو,تاریخچه پارس خودرو,تندر 90

تندر ۹۰ یا داچیا لوگان ساخت شرکت داچیای رومانی است. نسل اول این اتومبیل از سال ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ تولید شد. نسل دوم از اوایل سال ۲۰۱۳ آغاز به تولید نمود.

تا کنون مدل‌های عرضه شده از این خانواده در کشور ما شامل نسل اول لوگان سدان، نسل اول ساندرو ساده و استپ وی و رنو داستر به عنوان مدل کراس اور است. همچنین لوگان MPV نسل اول نیز مدت کوتاهی به صورت وارداتی تحت عنوان تندر ۹۰ استیشن عرضه شد.

برلیانس H330

برلیانس H330 در حقیقت نمونه ارتقاء یافته مدل برلیانس FSV است. برلیانس H330 را همچنین می توان نمونه صندوقدار مدل برلیانس H320 نیز بدانیم. این خودرو در سال ۲۰۱۳ معرفی شد و در همان سال توانست به فروش بیش از ۲۵ هزار دستگاه دست یابد و برلیانس توانست این عدد را در سال ۲۰۱۴ به بیش از ۵۳ هزار دستگاه برساند. برلیانس تنها با پیشرانه ۱.۵ لیتری عرضه می شود و گیربکس دستی و یا خودکار روی این مدل قابل نصب است.

شرکت پارس خودرو,پارس خودرو,برلیانس

رنو ساندرو

رنو/داچیا ساندرو ( Dacia Sandero) خودرویی است که در سال ۲۰۰۸ توسط رنو در نمایشگاه ژنو رو نمایی شد از سال ۲۰۰۹ تاکنون توسط شرکت داچیا در رومانی، برزیل، کلمبیا، پرتوریا، آفریقای جنوبی، کازابلانکا، مراکش، روسیه و پارس خودرو در ایران تولید شده‌است. طراحی آن خودروهای موتور جلو-محور جلو بوده طول نسخه عرضه شده در ایران در حالت طبیعی ۴٬۰۲۰ میلیمتر (۱۵۸ اینچ) و عرض آن در حالت طبیعی ۱٬۷۴۶ میلیمتر (۶۸٫۷ اینچ) و ارتفاع آن در حالت طبیعی ۱٬۵۳۴ میلیمتر (۶۰٫۴ اینچ) است.

 

اولین امتیاز را شما ثبت کنید !

مطالب مرتبط

طرح ویژه و پیش فروش ایران خودرو برای خودروهای فرسوده

mortazavi

دلالان خودرو بازیگران اصلی بازار خودرو

mortazavi

خبر خودرو امروز با قیمت شاهین ۱۶ مهر ۱۴۰۲

mortazavi

نظر دهید.