مجله خبری 22 شرقی
اخبار داخلی

افزایش قیمت ها در بازار آشفته خودرو

افزایش قیمت ها در بازار آشفته خودرو

افزایش قیمت ها در بازار آشفته خودرو | عدم ساماندهی بازار خودرو | نظارت نداشتن بر افزایش قیمت ها از سوی نهاد های مسئول

درشرایطی که آمار و ارقام نشان می‌دهد در ماه گذشته خودروسازان افزایش تولید داشتند، اما با این وجود همچنان قیمت‌ها در بازار خودرو افزایشی است.

افزایش بها در بازار آزاد سبب شده است قیمت پراید ۱۱۱ به ۱۹۰ میلیون‌تومان برسد.

البته شاید افزایش تولید در بازار به‌منزله کاهش قیمت‌ها قلمداد نشود؛ اما با عرضه این خودروها در بازار می‌توان شاهد شکسته شدن بهای خودرو در بازار آزاد بود.

تولید خودرو در دی‌ماه امسال نسبت به‌سال گذشته رشد چهار درصدی را تجربه کرد؛ حال آن‌که رشد تولید خودرو در ماه گذشته نسبت به‌آذرماه به‌حدود هفت‌درصد رسیده است.

به‌این ترتیب خودروسازان تا پایان نخستین‌ماه از فصل زمستان مجموعا ۷۳۸‌ هزار و ۵۰۰ دستگاه خودرو تولید کرده‌‎اند. درحال حاضر از مجموع خودروهای تولیدشده ۸۸‌ هزار و ۷۰۰ دستگاه متعلق به‌دی‌ماه است.

براین اساس درشرایطی تولید ماهانه خودرو در دی‌ماه حدود هفت ‌درصد رشد را به‌خود می‌بیند که در ماه آذر نسبت به‌آبان تولید خودرو رشد ۵/۳‌ درصدی داشته است.

متاسفانه باید گفت که شاید از مجموع حدود ۸۸ هزار و ۷۰۰ دستگاه خودرو تولیدشده در دی‌ماه چیزی بالغ بر ۶۰ درصد آن‌ها به‌دلیل نقص در تکمیل خودروها و کمبود برخی قطعات ضروری مانند ریزتراشه‌ها در پارکینگ‌های خودروسازان دپو شدند.

اتفاقی که عامل اصلی عرضه نشدن خودروها به‌بازار و کنترل نشدن قیمت‌هاست.

درحال حاضر باید گفت ریشه رشد تولید در دی‌ماه به‌اعمال افزایش قیمت خودرو در آذرماه برمی‌گردد.

در ۱۷ آذرماه امسال بعد از لغو رشد قیمت‌ها در آبان‌ماه توسط رئیس‌جمهور، رشد ۱۸‌ درصدی قیمت‌ها کلید خورد و همراه با افزایش دستوری قیمت‌ها، وعده و وعیدها مبنی بر ساماندهی تولید و عرضه نیز آغاز شد.

این درشرایطی است که بنابر آمار و ارقام‌ منتشرشده، خودروسازان در کنار تولید سالانه، رکورد جدیدی را در رشد تیراژ ماهانه به‌ثبت رساندند.

مطالعه بیشتر  برخی از محدودیت های ثبت نام حذف شد

حال دراینجا این سوال مطرح می‌شود که آیا رشد تولید به‌عرضه مناسب و ساماندهی بازار منجر شده است؟

درپاسخ باید گفت درآخرین روز هفته گذشته، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران عنوان کرد که عرضه خودرو از سوی خودروسازان درپایین‌ترین سطح خود قرار دارد و به‌همین دلیل بازار در رکود فرو رفته است.

اظهارات موتمنی، رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران تهران از سوی برخی سیاست‌گزاران صنعت‌خودرو و همچنین مقامات سازمان بازرسی نیز مورد تایید قرار گرفته.

چراکه آن‌ها نیز اذعان کرده‌اند اگرچه خودروساز تولید را افزایش داده، اما به‌همراه رشد تیراژ، تعداد خودروهای ناقص و دپویی نیز روند صعودی به‌خود گرفته است.

بنابراین مشخص است که خودروساز لزوما هرآنچه را تولید کرده است به‌بازار عرضه نکرده و به‌دلایلی واضح این خودروها در پارکینگ خودروسازان قرار دارند.

متاسفانه مشکلات مربوط به‌تامین ریزتراشه‌های الکترونیکی و همچنین دشواری درتهیه برخی قطعات خطوط تولید، منجر به‌رشد تعداد خودروهای ناقص در دو شرکت بزرگ خودروسازی کشور شده است.

این درحالی است که چندی پیش درهمین رابطه یکی از کارشناسان صنعت‌خودرو در کشور اعلام کرده بود که هرچه تولید خودرو افزایش یابد، قطعا میزان تیراژ خودروهای ناقص نیز سیر صعودی خواهد داشت.

این درحالی است که نباید به‌افزایش تولید در نبود این قطعات ضروری چندان دل بست. اتفاقی که سبب می‌شود در بازار عرضه خودرو اتفاق قابل توجهی نیفتد و شاهد تغییراتی در قیمت‌ها نیز نباشیم.

درحال حاضر خریداران خودرو درانتظار اخبار مثبت از وین و کاهش قیمت‌ها دست از خرید کشیده‌اند.

چنانچه سیگنال‌هایی که از مذاکرات پیرامون لغو تحریم‌ها به‌گوش می‌رسد، خود عاملی شده تا معاملات در این بازار به‌صفر برسد و قیمت خودرو درهفته اخیر دستخوش نوساناتی هرچند جزئی شود.

بازار خودرو در ماه‌های پایانی سال همواره با افزایش تقاضا روبه‌رو است و عرضه خودروهای مدل جدید معمولا عاملی برای تشویق خریداران این بازار است.

اما برخی گزارش‌های میدانی از نمایشگاه‌ها و بازار خودرو نشان می‌دهد که با توجه به‌نامشخص بودن نتایج مذاکرات و نواسانات احتمالی نرخ دلار امسال با ورود به‌ماه بهمن بازار همچنان با رکود تقاضا مواجه است.

مطالعه بیشتر  رشد قیمت دنا امروز 12 مرداد 1402

این درحالی است که تا همین چندماه پیش خودروسازان وعده دادند که با افزایش نرخ محصول درکارخانه، به‌روند تولید خود سرعت می‌بخشند و از این رو پیش‌بینی‌ها از تغییر رفتار بازار خودرو درروزهای پایانی سال حکایت داشت.

اما به‌اذعان کارشناسان و خریداران خودرو همچنان تا دستیابی به‌هدف فوق فاصله زیادی داریم و درروزهای اخیر عمده واکنش‌ها در بازار خودرو به‌تحولات بازار ارز و اخبار درج‌شده از مذاکرات مربوط بوده است.

جریانی که درکنار سردرگمی فروشندگان خودرو به‌بلاتکلیفی خریداران نیز دامن می‌زند.

در مهم‌ترین معاملات روز گذشته خودروهای تولید داخل از شرکت (ایران‌خودرو) درمدل‌ ۱۴۰۰ شامل سمند LX، سمند سورن، سورن پلاس، پژو ۴۰۵GLX، پژو ۴۰۵SLX، پژو پارس سال، پژو پارس TU5، پژو ۲۰۷ دنده‌ای، پژو ۲۰۷ با سقف شیشه‌ای (پانوراما)، پژو ۲۰۷ اتومات، پژو ۲۰۶ تیپ ۲، رانا پلاس، دنای معمولی با کروزکنترل، دنا پلاس، دنا پلاس توربو، دنا پلاس توربو اتومات و تارای دنده‌ای می‌شود که به‌ترتیب با قیمت ۲۷۲، ۲۸۳، ۳۱۶، ۲۷۲، ۳۱۶، ۲۸۱، ۳۳۹، ۳۶۲، ۳۷۱، ۵۵۰، ۲۷۰، ۲۷۳، ۳۷۲، ۴۱۷، ۴۸۰، ۵۰۱ و ۴۱۰ میلیون‌تومان معامله شدند و همچنین پژو ۲۰۶ تیپ ۵ و رانا LX هر دو مدل ۱۳۹۹ به‌ترتیب با قیمت ۳۳۲ و ۲۴۹ میلیون‌تومان در بازار قیمت‌گذاری شدند.

همچنین در معاملات روز گذشته بازار در خودروهای شرکت سایپا، پراید ۱۱۱ و ۱۳۱ هر دو مدل ۱۳۹۹ و پراید ۱۳۲ مدل ۱۳۹۸ به‌ترتیب با قیمت ۱۹۰، ۱۷۳ و ۱۶۶ میلیون‌تومان معامله شدند و درمدل‌های ۱۴۰۰ این گروه خودروسازی تیبا صندوقدار، تیبا صندوقدار آپشنال، تیبا ۲، تیبا ۲ پلاس، ساینا، ساینا پلاس، کوییک دنده‌ای، کوییک R سفید-قرمز، کوییک R سفید-مشکی، کوییک پلاس اتومات و شاهین با سند آزاد به‌ترتیب با قیمت ۱۸۱، ۱۹۶، ۱۸۸، ۲۱۲، ۱۹۷، ۲۲۵، ۱۹۶، ۲۰۱، ۲۰۲، ۲۸۶ و ۳۴۵ میلیون‌تومان در بازار قیمت‌گذاری شدند.

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

عدم تغییر در قیمت بنزین در ۱۴۰۱

سجاد ناجی

محصولات مدیران خودرو با قیمت روز (۶ خردادماه ۱۴۰۳)

mortazavi

قیمت خودروهای چینی امروز ۲۹ بهمن ماه

mortazavi

نظر دهید.