مجله خبری 22 شرقی
تجربه رانندگی مطلب ویژه نقد و بررسی خودروها

تست و بررسی ام وی ام ایکس ۲۲ اتوماتیک

آنچه در مقاله تست و بررسی ام وی ام ایکس ۲۲ اتوماتیک می‌خوانید:

 

مقدمه

داستان ایکس ۲۲ یا همان چری تیگو ۲ در ایران از سال ۱۳۹۵ شروع شد. این خودرو با دو نسخه دنده دستی و اتوماتیک به بازار ایران عرضه شد. ایکس ۲۲ را می‌توان به نوعی نسخه کراس اوور ام وی ام ۳۱۵ برشمرد؛ زیرا این دو خودرو از پلتفرم یکسان و اشتراکات فنی بسیاری بهره می‌برند.  عرضه فراوان و قیمت گذاری مناسب ایکس ۲۲ در آن زمان باعث شد تا این خودرو خیلی زود در بازار به محبوبیت برسد. البته طراحی ظاهری خوب و کابین زیبا و نسیتا باکیفیت نیز در موفقیت این خودرو بسیار تاثیرگذار بود. نسخه پرو ایکس ۲۲ دوسال قبل به بازار ایران عرضه شد. ایکس ۲۲ پرو ظاهر بروزتر، موتور جدید و اصلاحات بسیاری نسبت به ایکس ۲۲ معمولی دارد ما با توجه به قیمت گذاری غیرمنصفانه، چندان مورد توجه قرار نگرفته.

در این سری از مقالات تست و بررسی مجله خبری ۲۲ شرقی سراغ تست و بررسی جامع ایکس ۲۲ اتوماتیک رفته‌ایم تا تمام نقاط قوت، ضعف و ارزش خرید آن در بازار را بررسی کنیم. با ما همراه باشید.

همچنین بخوانید: تجربه رانندگی ام وی ام ۱۱۰ چهار سیلندر

همچنین بخوانید: تست و بررسی جک S5 اتومات مدل ۱۳۹۶

طراحی ظاهری ایکس ۲۲

همانطور که پیش‌تر گفته شد، یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت ایکس ۲۲ در بازار طراحی ظاهری‌اش بوده. این خودرو به گونه‌ای طراحی شده که پس از گذشت حدود ۹ سال از معرفی، همچنان جذاب است. این طراحی بیشتر سبک و سیاق اسپرت و جوان پسند دارد اما با این حال خانواده‌ها نیز به سراغ خرید این خودرو می‌روند.

زیباترین قسمت طراحی این خودرو نمای جلویی آن است. تمامی اجزا در این قسمت در زهماهنگی کامل با یکدیگر به سر می‌برند. گرافیک چراغ‌ها جلو نیز دقیق و خوب است. کروم کاری دقیق و با کیفیت (نسبت به خودرهای چینی و داخلی هم قیمتش؛ نه بنز و بی ام و!) نیز باعث شده تا این خودرو زیباتر به نظر برسد سپر و جلو پنجره ایکس ۲۲ نیز در عین سادگی، طراحی پویایی را به قسمت جلو بخشیده.

طراحی جانبی ایکس ۲۲ مانند طراحی قسمت هماهنگ نیست اما ناخوشایند و زشت هم نیست. طراحان ام وی ام سعی کرده‌اند با استفاده از رینگ‌های آلومینیومی ۱۰ پره ۱۶ اینچی، فلاپ‌های پلاستیکی متعدد و روف‌رک طراحی این قسمت را کمی تند و تیز نشان دهند.

اما بدترین قسمت طراحی ایکس ۲۲ را می‌توان قسمت عقبی آن خواند. طراحی این قسمت نه تنها هماهنگی لازم با سایر قسمت‌های خودرو را ندارد بلکه هماهنگی چندانی بین عنصرهای طراحی خودش هم دیده نمی‌شود. برای مثال چراغ‌های عقب نسبت به در صندوق بسیار کوچک ساخته شده‌اند و فاصله زیادی از یکدیگر دارند. البته طراحان با استفاده از یک نوار کرومی بین چراغ‌ها و دیفیوزری زیبا پایین سپر نگذاشته‌اند نمای عقب پیرمردی به نظر برسد!

کابین

متاسفانه دستگیره درهای ایکس ۲۲  آنقد پلاستیکی، خشک و بی کیفیت هستند که هنگام کشیدن دستگیره هر لحظه فکر می‌کنید ممکن است دستگیره از جا دربیاید! اما خوشبختانه زمانی که در کابین می‌نشینیم موقعیت قرارگیری صندلی‌ها که در بالاترین حدممکن (برای القای حس شاسی بلند بودن در یک کراس‌اوور کاملا شهری) نصب شده‌اند باعث می‌شود تا کمی راضی شویم.

مطالعه بیشتر  تاریخچه و انواع موتورهای هیبریدی

یکی از نقاط قوت کابین ایکس ۲۲ تریم دو رنگ تودوزی و اجزای کابین است. ترکیب رنگ نارنجی، مشکی و پلاستیک طرح فیبرکربن بر روی داشبورد، صندلی‌ها، رودری و… باعث شده تا کابین خودرو جذاب‌تر از آنچه هست به نظر برسد. تقریبا در تمام قسمت‌های کابین از پلاستیک خشک استفاده شده اما این پلاستیک آنقدر با کیفیت هست که بعد از حدود ۸۰ هزار کیلومتر هیچ افت کیفیتی پیدا نکرده و همه چیز هنوز قرص و محکم سرجای خودشان قرار دارند.

طراحی کیلومتر شمار، غربیلک فرمان،‌داشبورد، رودری‌ها و…  از نظر من نگارنده زیبا و مناسب هستند و هنوز بعد از گذشت ۹ سال از طراحی خودرو، قدیمی نشده‌اند.

در کابین، فضاهای بسیار زیادی برای قرار دادن اشیا تعبیه شده که برای سفرهای کوتاه کاربردی هستند. اما متاسفانه ارگونومی صندلی‌ها و دیگر ادوات کابین چندان چنگی به دل نمی‌زند و باعث می‌شوند نتوانید در ترافیک‌ها یا سفرها برای چندین ساعت راحت بنشینید.

ایکس ۲۲

فضای کابین و صندوق عقب ایکس ۲۲ کمی کوچکتر از خودرویی شبیه سمند یا پژو پارس است و عملا برای خانواده‌های چهارنفره قد بلند مناسب نیست.

امکانات رفاهی و ایمنی ایکس ۲۲

ایکس ۲۲ مانند چینی‌های امروزی در بخش امکانات خوش نمی‌درخشد البته خوشبختانه مدیران خودرو با ارائه تیپ‌های مختلف ایکس ۲۲ به بازار، کمی دست خریداران را در انتخاب آپشن باز گذاشته. برخی از آپشن‌ها مانند کنترل سیستم صوتی از روی فرمان، کروز کنترل، تریم داخلی چند رنگ، خروجی ۱۲ ولت، کولر الکتریکی، کامپیوتر سفری، سنسور و دوربین دنده عقب، تنظیم ۸ جهته صندلی راننده به صورت دستی و سانروف برقی در همه تیپ‌های این خودرو دیده می‌شود.

در تیپ اسپرت ایکس ۲۲ سقف مشکی رنگ و حالت رانندگی اسپرت نیز به لیست آپشن‌های بالا اضافه می‌شوند. در نسخه اکسلنت ایکس ۲۲ مجهز به گارد و رکاب‌های مشکی می‌شود و در نسخه اسپرت اکسلنت همانطور که از نامش پیداست تمامی امکانات تیپ اسپرت و اکسلنت با یکدیگر ادغام می‌شوند!

تیپ لاکچری ایکس ۲۲ را (که از سال ۹۷ به بازار عرضه شد) می‌توان به نوعی لوکس ترین نسخه این خودرو دانست. در این تیپ مدیران خودرو علاوه بر امکاناتی که در ابتدا ذکر شد سنسور فشار باد تایرها، کنترل پایداری و کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و ترمز کمکی EBA را هم دارد.

ایکس ۲۲

مشخصات فنی ایکس ۲۲

همانطور که ممکن است حدس زده باشید ایکس ۲۲ از یک موتور ۱.۵ لیتری تنفس طبیعی استفاده می‌کند. این موتور قدرت ۱۰۵ اسب‌بخاری خود را توسط یک گیربکس چهار سرعته اتوماتیک به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند.

در جدول زیر می‌توانید مشخصات فنی کامل این خودرو را مشاهده کنید:

حجم موتور ۱.۵ لیتر
قدرت ۱۰۵  اسب‌بخار
گشتاور ۱۳۵ نیوتون‌متر
شتاب صفر تا صد ۱۲.۷ ثانیه
حداکثر سرعت ۱۷۰ کیلومتر بر ساعت
مصرف سوخت ترکیبی ۶.۱ لیتر به ازای صد کیلومتر
گنجایش مخزن سوخت ۵۰ لیتر
جرم خالص ۱۲۲۰ کیلوگرم
ابعاد(طول.عرض.ارتفاع) ۴۲۰۰.۱۷۶۰.۱۵۷۰ میلی‌متر

 

تجربه رانندگی

تقریبا تمام مردم و رسانه‌ها ایکس ۲۲ را خودرویی ضعیف و کم توان محسوب و همیشه این موضوع را نقطه ضعف این خودرو عنوان می‌کنند در صورتی که توان موتور ایکس ۲۲ برای استفاده شهری کاملا مناسب است و از آنجا که این خودرو برای استفاده‌های درون شهری طراحی و مهندسی شده نمی‌توان انتظار زیادی از آن در جاده‌ها داشت. البته ایکس ۲۲ راننده را در جاده ناامید نمی‌کند اما هیچگاه نمی‌تواند مانند سمند یا پارس باشد (که البته قدرت این خودروها هم چندان تعریفی ندارد!).

مطالعه بیشتر  جدیدترین قیمت روز خودروها در بازار امروز ایران (27 خردادماه)

گیربکس چهارسرعته ایکس ۲۲ دنده‌ها نرم و روان عوض می‌کند اما متاسفانه زمانی که تخته گاز می‌کنید برای معکوس کشیدن تعلل می‌کند و عملا چند ثانیه از دست می‌رود. حتی زمانی که خودرو را در حالت اسپرت هم بگذارید تغییر محسوسی در عملکرد موتور و گیربکس دیده نمی‌شود که همین موضوع به خودی خود یک نکته منفی است.ایکس ۲۲

از بحث قدرت موتور و عملکرد گیربکس که صرف نظر کنیم ایکس ۲۲ تقریبا خودروی کاملی است. عملکرد کولر کم نظیر و دید به اطراف به واسطه شیشه  آیینه‌های بزرگ بسیار خوب است. ترمزهای جلو و عقب دیسکی این خودرو نیز عملکرد مناسبی دارند و به ندرت داغ می‌شوند. عایق بندی کابین قابل قبول است اما ای کاش محفظه سانروف بهتر عایق می‌شد.

اما نوبتی هم باشد نوبت بیان نقاط ضعف این خودروست. بزرگترین مشکل ایکس ۲۲ فنربندی خشک به خصوص در قسمت عقب است. صندلی‌ها نیز چندان نرم و راحت نیستند و همین موضوع باعث می‌شود سرنشینان بسیار اذیت شوند. ای کاش می‌توانستیم بگوییم خشکی سیستم تعلیق فدای هندلینگ خوب شده اما متاسفانه هندلینگ خوبی هم در این خودرو دیده نمی‌شود و حرکت‌های عرضی بسیاری دارد.

هزینه‌های نگهداری

هزینه سرویس‌های دوره‌ای ایکس ۲۲ مانند بیشتر خودروهای این رده قیمتی بین ۷۰۰ هزار تا ۱.۵ میلیون تومان آب می‌خورد. خوشبختانه ایکس ۲۲ جزو چینی‌های با کیفیت بازار است و به همین دلیل در صورت نگهداری مناسب حداقل تا کارکرد ۱۰۰ هزار کیلومتر نیاز به تعمیر اساسی ندارد.

در جدول زیر می‌توانید قیمت برخی از قطعات این خودرو را مشاهده کنید:

نام قطعه قیمت
پمپ بنزین ۳.۶ میلیون تومان
تسمه تایم ۹۰۰ هزار تومان
تسمه دینام ۵۰۰ هزار تومان
رادیاتور آب ۴ میلیون تومان
رادیاتور بخاری ۱.۶ میلیون تومان
رادیاتور کولر ۳ میلیون تومان
پمپ روغن ۱.۸ میلیون تومان
لنت ترمز جلو از ۴۰۰ تا ۱.۲ میلیون تومان
لنت ترمز عقب از ۴۰۰ تا ۱ میلیون تومان

 

جمع بندی

هملنطور که پیش‌تر هم گفته شد ایکس ۲۲ طراحی یا امکانات عجیب و فضایی چینی‌های امروزی را ندارد اما در عوض می‌تواند تا سال‌ها برای مالک خرج نتراشد. البته واضح است که این خودرو برای رفت و آمدهای شهری مناسب است و در صورت استفاده در جاده‌های بیابانی و کوهستانی ممکن است در مدت کوتاه‌تری از پا بیافتد!

در جدول زیر برخی از نقاط قوت و ضعف این خودرو آمده:

نقاط قوت نقاط ضعف
طراحی زیبا فنربندی خشک
مصرف سوخت مناسب کمبود آپشن
کیفیت مناسب(در مقایسه با چینی های هم رده) هندلینگ ضعیف

ایکس ۲۲

نظر شما شما مخاطبان عزیز در مورد این خودرو چیست؟

در پایان از آقای محمد شیرازی جهت صرف وقت با تیم تست مجله خبری ۲۲ شرقی تشکر می کنیم.

 

5/5 - (1 امتیاز)

مطالب مرتبط

برای واردات خودروهای سبک و سنگین آماده باشید!!!!

mortazavi

امکان واریز وجه برای متقاضیان گروه تارا با اولویت زمستان ۱۴۰۲ (طرح فروش تارا دستی و اتوماتیک)

mortazavi

پیش فروش وانت پراید ۱۵۱ و تحویل تا اردیبهشت سال ۱۴۰۳

mortazavi

1 نظر

نظر دهید.